It Ordbog Term Hero
It-ordbog

It-infrastruktur

En virksomheds it-infrastruktur gør det muligt for enheder, maskiner og systemer at kommunikere med hinanden og omverdenen.

Hvad er it-infrastruktur?

En it-infrastruktur kan bredt defineres som værende alle de fysiske enheder, netværksudstyr og software-løsninger der gør din virksomhed i stand til at kommunikere med hinanden og omverdenen. 

Alle virksomheder, uanset størrelse, har en it-infrastruktur – uanset om den består af en enkelt computer og et access point - eller om den består af flere enheder, servere, firewalls, WiFi, netværksudstyr, routere, switche og lignende.

Gennem det seneste årti er den klassiske it-infrastruktur bevæget sig fra at være fysiske enheder – til i lige så høj grad at inkludere visuelle maskiner, online servere og cloud-baserede tjenester – såsom hosting og backup.

 

Hvad er en god it-infrastruktur?

En god it-infrastruktur skal altid understøtte og give de bedste betingelser, den højest mulige sikkerhed og en stabil drift til din virksomheds enheder og dens brugere – uanset hvor stor din virksomhed er eller hvor mange enheder og brugere, I har.

Opsætning, valg og konfiguration af en god it-infrastruktur afhænger af rigtig mange forhold omkring din virksomhed, dine ansatte, dine enheder og ikke mindst brugen af enhederne der skal benytte infrastrukturen.
Din it-infrastruktur i dag er ikke nødvendigvis den samme, som den var for to, fem eller ti år siden. Der kan være nye skærpede krav, et større forbrug, flere enheder eller nye ønsker til driften og brugen af virksomhedens it.

 

Tre gode råd til en bedre it-infrastruktur

Der findes en lang række gode råd til at få en bedre it-infrastruktur. Her har vi samlet tre råd, vi mener, du skal kende for at få en god og stabil infrastruktur for din it.

Sikkerhed

Din it-sikkerhed skal altid være i orden og opdateret, uanset om din infrastruktur består af en computer – eller mange enheder. Gå ikke på kompromis med enhedernes sikkerhed, og sørg for de altid er opdateret og altid har seneste sikkerhedsopdateringer.

Pas på flaskehalse

Jo mere kompleks din it-infrastruktur bliver, jo større bliver chancen for, at der opstår flaskehalse; flaskehalse der kan sænke hastigheden, produktiviteten eller direkte udvise en ustabil drift – der kan påvirke hele netværket.
Flaskehalse kan opstå mange steder på et netværk, både i forhold til hastighed og ydelse. Sørg derfor altid for at dine enheder er korrekt opsat og at samspillet mellem enhederne kører uden problemer.

Tilpasset brugere, enheders og virksomhedens behov

En god infrastruktur er kun god, hvis den er tilpasset dine enheder, dine brugere og din virksomheds behov. Sørg derfor løbende for at vurdere og revurdere om I har behov for nye løsninger, nye opdateringer eller bare en simpel omplacering af enheder - så de efterlever jeres løbende behov og ønsker. 

Lad os hjælpe dig med din it-infrastruktur

JCD A/S har mere end 30 års erfaring med at levere, opsætte og drifte komplekse it-løsninger, systemer og processer – lige fra avancerede webshops til komplekse ERP-systemer og it-infrastruktur.

Har du brug for hjælp til din it-infrastruktur, sparring eller en gennemgang af hvordan din infrastruktur kan blive bedre – så tøv ikke med at tage fat i os, allerede i dag. 

Læs om de mange it-løsninger vi har lavet for vores kunder
Dokumenter Digitalisering