It-ordbog

Backup

Backup eller på dansk 'reserve' refererer ofte til en sikkerhedskopi af vigtige programmer, data eller billeder – men kan også være andet end det.

Hvad betyder backup?

Backup er efterhånden et så brugt engelsk ord, at der næsten ikke findes et godt dansk alternativ – men direkte oversat betyder backup på dansk 'reserve'. Denne backup, eller reserve, kan være i form af en sikkerhedskopi af et helt system, din ERP, en mængde data, dine feriebilleder eller vigtige arbejdsdokumenter – gemt i Office 365 / Microsoft 365.

En backup kan også være i forbindelse med strøm-backup, kaldet en en UPS (Uninterruptible Power Supply), der sikrer din strøm, selv under strømafbrydelse.

I dette indlæg fokuserer vi på backup som værende en sikkerhedskopi af dine data, og hvorfor du som virksomhed bør have ekstra fokus på at tage backup – også når du eksempelvis bruger Microsoft Office 365.

 

Hvad er fordelene ved en backup?

Dine medarbejdere producerer hver eneste dag vigtig og værdifuld data til din virksomhed i form af eksempelvis kundedata, salgsdata, ordredata, regnskabsdata og meget meget mere. Data der ofte har hel eller delvis har påvirkning på virksomhedens drift og omsætning – og det er da også de færreste virksomheder der har omsætning uden ordredata eller kundedata.

Backup er med til at sikre at den forretningskritiske data dine medarbejdere hver eneste dag producerer, opdaterer og bidrager med, altid kan hentes frem hvis virksomheden rammes af angreb, virus, brand, indbrud eller anden form for nedbrud.

 

Hvorfor tage backup?

Der er rigtig mange årsager til, at du som virksomhed bør tage backup og sikkerhedskopier af jeres vigtige data - vi har her samlet de tre årsagskategorier der er for at en backup oftest bliver indlæst – og derfor er nødvendig.

 

Menneskelige fejl

Hvor der er mennesker kan der opstå fejl. Virksomhedens personale er ofte den største årsag til, at en backup skal indlæses. Årsagerne er ofte mange og spænder over alt fra forkert håndtering af dokumentversioner, sletning af forkerte dokumenter, overskrivning af data – til ubevidste skader på hardware.

 

Virus, hackere, ransomware

Der er desværre rigtig mange dygtige hackere der ude – personer og organisationer der er ude efter jeres data – og ønsker at skade jeres infrastruktur.

Det kan være i form af virus, hackere og ransomware.
Alt sammen en trussel mod din virksomheds drift.

 

Indbrud, brand, tyveri og fejl

I dag står virksomhedens it ikke nødvendigvis under bordet som det gjorde for bare få år siden. Vi har i stigende grad forretningskritisk data, dokumenter, aftaler og oplysninger på vores mobiltelefoner, computere og tablets. Enheder vi i stigende grad har med os – og derfor kan blive stjålet, blive udsat for fysisk skade, brand eller indbrud.

Office 365 bruger? Husk backup!

Er jeres virksomhed blandt de mange der også bruger Microsoft Office 365? Så husk at Microsoft ikke tager backup af jeres Office 365.

JCD har en løsning der giver dig ubegrænset backup af jeres Office 365 - og alle vigtige dokumenter, aftaler og filer, lige fra Word, Excel, PowerPoint og Teams – til en lav fast månedlig pris.

Office 365 Backup – læs mere her
Dokumenter Digitalisering

Backup ude i byen eller gør-det-selv?

Der findes rigtig mange gode backup-løsninger, både i form af online-løsninger (Cloud) hvor backuppen foretages fra en ekstern partner - eller som en gør-det-selv-løsning, hvor backuppen tages internt. Begge løsninger kan være fine løsninger, men de begge har sine fordele og ulemper som du bør være opmærksom på inden du vælger hvilken løsning I bør vælge.

Uanset hvilken løsning du vælger, er du altid velkommen til at kontakte en af vores specialister i forhold til jeres konkrete behov af backup. Læs eksempelvis mere om vores backup kontrol