It Ordbog Term Hero
It-ordbog

WiFi

WiFi står for Wireless Fidelity og giver dig trådløst netværk der eksempelvis kan bruges af håndholdte enheder, mobiltelefoner eller bærbare computere.

Hvad betyder WiFi?

Wi-Fi er en sammentrækning af Wireless Fidelity – eller på dansk "trådløst netværk" eller "trådløst internet".

Forbedr dit WiFi

Der findes en lang række udbydere af WiFi-udstyr herunder af blandt andet routere og access points.

Desværre er kvaliteten rigtig ofte af dette udstyr, af svingende kvalitet, og det afspejler sig i din oplevelse med dit trådløse netværk, hastigheden, forbindelse og stabiliteten.

Der er rigtig mange måder du kan forbedre dit trådløse signal i dit hjem eller din virksomhed:

Placer udstyret centralt i hjemmet eller virksomheden
Et trådløst signal udsendes i bølger, med udgangspunkt fra det trådløse udstyr. Sørg derfor for at dit access point eller din router er placeret så centralt som overhovedet muligt og ikke i et hjørne eller afkrog.

Signalet transporteres bedst gennem luften - ikke gennem vægge
Sørg derfor for at dit trådløse udstyr er placeret længst væk fra vægge og andre forstyrrende elementer.

Standardudstyret fra din udbyder er (ofte) ikke det bedste
Generelt kan det konkluderes at det medfølgende WiFi fra internetudbyderne ofte ikke er af den bedste kvalitet, og det påvirker desværre ofte signalet, forbindelsen og hastigheden. Det er ofte en god ide at købe et access point eller en separat trådløs router, det gør ofte oplevelsen meget bedre.

Dyrest er ikke altid bedst – men ofte er det
Der findes rigtig meget dyrt og billigt udstyr på markedet når det kommer til WiFi. Det er ikke altid at det dyreste er bedst, men det er sjældent at det billige er det. Undersøg inden du køber, ofte kan det sjældent betale sig at købe det helt billige udstyr - vælg i stedet at ofre lidt flere penge på et godt access point eller trådløs router. Det betaler sig ofte.

Udstyr til WiFi

For at få trådløst internet skal du have en trådløs router eller et access point der forbindes til netværket eller til routeren.

Der findes et hav at gode producenter af trådløst udstyr, her hos JCD anbefaler vi WiFi-udstyr fra mærkerne CISCO og Ubiquity. Begge producenter har dyrt og billigt udstyr – fælles for dem begge er dog, at levere en stabil forbindelse, næsten uanset hvilken prisklasse du vælger fra de to.

WiFi router, Access Point eller mesh?

Er du på udkig efter en stærk, stabil og pålidelig trådløs forbindelse – men er ikke interesseret i at skulle råde med firewall, indstillinger, rækkevide, system-opsætning, overvågning af sikkerheden og lignende?

Så er JCD WIFI as a Service måske noget for dig!

Læs mere om JCD WiFi as a Service
Dokumenter Digitalisering