Skytem Case Cover
IT INFRASTRUKTUR MODERN WORKPLACE

Ny server, backup-løsning og Copilot til SkyTEM

JCD er SkyTEMs strategiske sparringspartner. Blandt andet sparer SkyTEM en time om dagen med Microsoft Copilot.

JCD har været en god partner for SkyTEM.

De har leveret de it-løsninger, vi har brug for lige nu, i en god dialog, hvor det vigtige har været, at vi har været i samme øjenhøjde og har haft en åben og ærlig to-vejs kommunikation.

JCD har forstået vores behov og udfordringer og har hjulpet os med, hvorledes vi sammen kan styre vores it-miljø i den rigtige retning og stadig være skalerbare og fremtidsvendte.
Stephan Pindstrup System administrator hos SkyTEM

Om SkyTEM

Airborne Elektromagnetic Surveys – det er det, virksomheden SkyTEM har specialiseret sig i.

SkyTEM er førende inden for innovative, luftbårne geofysiske opmålingstjenester. Helt præcist søger SkyTEM efter uopdaget vand ved at flyve over land.

Virksomheden søger efter vand i hele verden, og derfor har de også kontor i både Danmark, Afrika, Australien, Storbritannien og Canada. Den data, de samler via overflyvningerne, sendes til kontoret, hvor der er ansat geofysikere, som nedbryder dataene og på den baggrund kan udlede, hvor der er vand i undergrunden.

I en virksomhed som SkyTEM er data - opbevaring og sikring af data - altafgørende for virksomhedens virke.

Da SkyTEM kontaktede JCD, havde virksomheden aktuelle it-udfordringer, som de havde brug for hjælp til.

I dag er JCD SkyTEMs sparringspartner på it.

Ny backup-løsning og server til SkyTEM

SkyTEMs kunderejse hos JCD startede, idet SkyTEM søgte en partner, der kunne hæve niveauet for deres it.

Valget faldt på JCD.

Da SkyTEM kontaktede JCD, havde de aktuelle it-udfordringer, der skulle løses – konkret havde de brug for en ny backup server. Det var vigtigt for SkyTEM at få sikret deres backup, da deres data er driftkritiske; de kan ikke drive virksomheden uden sine data, som var cirka 70TB. Den tidligere løsning var så langsom, at den ikke nåede at tage backup af data og tjekke, om datamængden var valid og kunne danne grundlag for en eventuelt restore, før en ny backup startede. Med andre ord, var SkyTEM ikke sikre på, at de med deres datagrundlag ville kunne genskabe data, hvis uheldet var ude.

Efter implementering af ny backup, tager de backup af +100TB data på 5 timer. Næste skridt er at skifte serveren, da master data ligger på en server, der bør skiftes, da serverens ene bootdisk er stået af, og den anden kan ikke klones. Step 1 har været at sikre backup af data, hvis master data serveren stod af, og derefter en udskiftning af serveren.

JCD har leveret ny server til SkyTEM, hvor JCD fremadrettet står for kontrol af backup. Det gør, at SkyTEM har sikkerhed for, at kontrollen sker, og at den sker skematisk. Det sikrer også dokumentation for, at der er styr på data, hvilket giver ro i organisationen, da der er sikkerhed for, at hvis det værst tænkelige sker, så kan data genskabes.

Sidenhen har det resulteret i flere it-opgaver, som JCD har løst.

Et samarbejde baseret på sparring og rådgivning

Samarbejdet mellem SkyTEM og JCD er baseret på rådgivning og strategisk sparring, hvor JCD udfordrer virksomheden og præsenterer forskellige tekniske løsninger på baggrund af teknisk modning og konsolidering af leverandører, så kompleksiteten i driften mindskes, overskueligheden øges og udbyttet af indkøbte licenser maksimeres.

JCD er nu med på SkyTEMs it-rejse og er bl.a. også sparringspartner på udarbejdelsen af en komplet it-strategi. Desuden har JCD overtaget SkyTEMs Microsoft licenser via løbende projektledelse, hvilket frigiver tid hos medarbejderne, da de nu kun modtager én faktura fra én leverandør – samtidig giver det et samlet overblik over de licenser, virksomheden har.

SkyTEM sparer en time om dagen med Microsoft Copilot

SkyTEM er firstmover og investerede i Microsoft Copilot licenser, da det blev muligt at købe licenser.

Microsoft Copilot er nu en integreret del af deres Microsoft 365 miljø. Efter at have fået Copilot for Microsoft 365, oplever de allerede mærkbare gevinster - for eksempel sparer de hver dag en time, fordi Copilot arbejder for dem, og det frigiver tid til andre opgaver. Virksomheden har indført Copilot som en medspiller i arbejdsdagen, hvor det opgavemæssigt giver mening.

Lige nu er Copilot ikke implementeret i hele virksomheden – men det er planen. Løsningen skal fx være en integreret del af virksomhedens interne intranet. Derudover skal Copilot agere en værdifuld sparringspartner i virksomhedens feltarbejde. Når medarbejderne er i ’marken’, skal de nemt og hurtigt kunne prompte Copilot via deres mobil og få et hurtigt svar. Potentialet for optimering er stort. Ofte arbejder SkyTEMs feltfolk i meget tyndt befolkede områder og med svagt eller intet internet. Det udfordrer adgang til beskrivelser af arbejdsgange og manualer, som typisk skal tilgås via PC med internet. Forventningen med implementering af Copilot er, at feltfolk får hurtig adgang til konkrete opslag i manualer, og at de dermed kan optimere præcisionen i arbejdet og samtidig slipper for transport til zoner med internet.

JCD er SkyTEMs strategiske sparringspartner, så virksomheden får mest muligt ud af løsningen. JCD er kontinuerligt i dialog med SkyTEM om, hvordan den generelle it-infrastruktur bør formes, så de fremadrettet er klar til at implementere Copilot i hele organisationen og få det maksimale udbytte.

Sammen med JCD følger SkyTEM udviklingen af Copilot tæt, så de får det maksimale ud af løsningen.

Vil du høre mere om de løsninger, vi har leveret?

Skriv dig op formularen og bliv kontaktet af JCDs specialister hurtigst muligt for en gennemgang af dine muligheder.

Bliv kontaktet af JCDs specialister

For at vi kan kontakte dig, er vi nødt til at gemme og behandle dine oplysninger. Du kan altid bede om indsigt i, hvilke data vi opbevarer om dig, ligesom du kan bede om at få dem slettet. Læs vores privatlivspolitik.