It Ordbog Term Hero
It-ordbog

Tofaktorgodkendelse

Tofaktorgodkendelse giver dig en højere sikkerhed - ved at sikre den korrekt identitet.

Hvad er tofaktorgodkendelse

Tofaktorgodkendelse, ofte også benævnt som multi-faktor godkendelse eller på engelsk multi-factor authentication (MFA), er en godkendelsesmetode, hvor en enkelt bruger får adgang til et system, en website, webshop, applikation eller lignende ved at skulle logge ind på flere enheder (multi) - to eller flere, for at bevise at personen er den han eller hun giver sig ud for at være.

De første eksempler på tofaktorgodkendelse, ses allerede tilbage i 1990'erne - hvor løsningen primært var udbredt til større løsninger og logins.

Gennem årene har tofaktorgodkendelse dog haft sin udbredelse, og i dag er tofaktorgodkendelse en oftere anvendt løsning - eksempelvis ved brug af NemID og mailtjenester som Google og Microsoft Outlook.

Hvad er fordelene ved tofaktorgodkendelse?

Der er rigtig mange fordele ved at gøre brug af tofaktorgodkendelse.

Tofaktorgodkendelse øger din sikkerhed markant, ved at skulle logge ind på flere enheder. En løsning der udelukkende er beskyttet med et brugernavn og password, kræver blot en simpel afluring for at blive kopieret. Mens en tofaktorgodkendelse gør, at en eventuel hacker både skal aflure dit password og være i besindelse af din token, NemID-kort, mobiltelefon eller anden enhed.

Hvordan fungerer tofaktorgodkendelse?

Tofaktorgodkendelse, eller multifaktor godkendelse, fungerer således, at du som bruger fortsat indtaster dit brugernavn og password som du traditionelt har gjort.

Men for at øge sikkerheden, tilføjes en ekstern enhed, så som en mobiltelefon, en app, eller et papkort, som eksempelvis ses ved NemID - dermed skal en eventuel hacker både være i besindelse af dit password, og den eksterne enhed - hvilket er langt mindre sandsynligt, end blot en simpel afluring af et password.

Brug for en gennemgang af din it-sikkerhed?

Hos JCD A/S har vi i over 30 år hjulpet vores kunder med deres it-sikkerhed, lige fra opsætning af firewalls til råd og vejledning til den interne sikkerhed og it governance

Få en uforpligtende snak om it-sikkerhed
Dokumenter Digitalisering