It Ordbog Term Hero
It-ordbog

It governance

It governance er en overordnet ramme der eksempelvis definere, ansvaret for virksomhedens it og hvem der træffer vigtige it-mæssige beslutninger.

Hvad er it governance?

It governance, eller it styring, har til formål at skabe en ramme og en struktur, der kan være med til at sikre og understøtte virksomhedens it, og at denne støtter op om virksomhedens overordnede strategi strukturer, systemer, arbejdsgange og processer.

It governance bliver ofte kaldt for it styring i daglig tale, da denne ofte er stærkt forankret i den strategiske styring og ledelse – og vigtige it-beslutninger ofte bliver besluttet i den øverste ledelse.

 

Hvad er fordelene ved en it governance?

It governance, eller it styring, giver mulighed for at opsætte politikker, rammer og strukturer hvis overordnede formål er at understøtte en sund drift af virksomhedens it – der ofte er dybt forankret og grundlag for virksomhedens overordnede strategi, mål og vision.

 

Hvordan fungerer en firewall?

Uanset om din firewall er en fysisk enhed installeret på jeres netværk eller er et stykke software installeret lokalt på brugerens computer, fungerer de grundlæggende ens.

En firewall fungerer grundlæggende som et stort filter og filtreringssystem for din internettrafik. Firewallens opgave er at scanne, overvåge og analysere alt indgående trafik til dit netværk eller lokale computer, og på baggrund af en lang række prædefinerede regler og indstillinger filtrerer uønsket, usikker og mistænkelig trafik væk.

Der er flere forskellige metoder hvorpå en firewall kan overvåge og styre din internet trafik på.

Lad os hjælpe dig med din it governance

JCD A/S har mere end 30 års erfaring med at levere, opsætte og drifte komplekse it-løsninger, systemer og processer – lige fra avancerede webshops til komplekse ERP-systemer og it-infrastruktur.

jcd.dk
Dokumenter Digitalisering