It Ordbog Term Hero
It-ordbog

Sitemap

Et sitemap, er en oversigt over din webshops eller websites sider – til brug for brugere og søgemaskiner. 

Hvad er et sitemap?

Et sitemap, er en side, et katalog eller et index over alle sidens sider – uanset om du har en webshop eller website.

Sitemappet er med til at synliggøre sin webshops eller websites sider, for både brugere og især søgemaskiner.

Et sitemap indekseres løbende af søgemaskiner som eksempelvis Google, så søgemaskinen har et overblik over hvilke sider der er blevet tilføjet, opdateret eller fjernet.

Hvad er fordelene ved et sitemap?

Der er rigtig mange fordele ved et sitemap på din hjemmeside eller webshop.

De fleste sitemaps udarbejdes til søgemaskiner, som eksempelvis Google eller Bing, og er med til at give dem et overblik over hvilke sider du nyligt har tilføjet, du nyligt har slettet eller nyligt har opdateret.

Du kan på Googles webmastertool indsætte stien til dit sitemap, hvorfor efter Google kan vælge at gøre brug af dette. Du viser med andre ord Google alle din sider på et samlet sted. At gøre brug af et sitemap er med andre ord ofte et effektivt værktøj når du arbejder med SEO

Hvordan laver jeg et sitemap?

Der er mange måder at lave et sitemap på – grundlæggende handler det om at kunne samle og strukturere din hjemmesides eller webshops sider.

Et sitemap kan enten udvikles manuelt eller automatisk, og gerne i XML format.

Har du eksempelvis et CMS, som eksempelvis Umbraco CMS, kan du automatisk sætte et sitemap op – der dermed løbende ajourføres med sider der tilføjes og fjernes. 

Brug for nyt website eller ny webshop?

Hos JCD udvikler vi websites og webshops for større og mindre virksomheder – og vores mange års erfaring sikrer dig en professionel online tilstedeværelse.

Læs mere om vores web-løsninger
Dokumenter Digitalisering