It Ordbog Term Hero
It-ordbog

POS

POS står for Point Of Sale, eller på dansk salgsstedet – også ofte benævnt som kassesystem.

Hvad er POS?

POS står for Point Of Sale, og er den løsning hvorpå en købstransaktion gennemføres. POS kan på dansk også oversættes til kassesystemet.

På POSen scanner eller taster forhandleren de fysiske vare, POSen udregner en pris og købet gennemføres og afsluttes ved at kunden betaler kontakt eller med betalingskort. Herefter udskriver POSen en kvittering eller faktura til kunden som dokumentation for købet og de indkøbte vare.

En POS, eller et kassesystem er traditionelt set en kasseapparat, men dækker i dag over langt mere end det - og den fysiske form er enten en computer, tablet eller en mobiltelefon. De fleste POS-løsninger i dag er cloud-baseret og dermed ikke fysisk installeret på computeren.

Valg af POS

Der findes i dag en lang række POS-løsninger der kan hjælpe din forretning med et godt og stabilt kassesystem.

En POS er i dag en vigtig og essentiel del af dit virksomhed, og de fleste POS-løsninger spiller i dag også tæt sammen med virksomhedens ERP, webshop og meget meget mere. Derfor er valget af POS ofte også en stor beslutning - og du skal sikre dig at din POS kan tale sammen med de tjenester du i forvejen har.

 

Brug for en POS- og retail-løsning?

Hos JCD har vi over 30 års erfaring med levering, udvikling og support af ERP- og POS-løsninger til små og store danske virksomheder.

Se JCDs Retail-løsning
Dokumenter Digitalisering