Alfa Laval Case Cover
WEBUDVIKLING

Specialudviklet produktkonfigurator til Alfa Laval

Specialudviklet produktkonfigurator sikrer global forankring for Alfa Lavals varmeveksler i mere end 100 lande på alle kontinenter.

Uden vores specialudviklede produkt-konfigurator fra JCD havde det ikke været muligt at sælge vores Alfa Laval Mikro på det globale marked.
Jesper Kaalbye Product Manager hos Alfa Laval, Aalborg

Om Alfa Laval

Alfa Laval er en global Svensk børsnoteret virksomhed med hovedsæde i Lund i Sverige. Virksomheden er stiftet i 1883 og beskæftiger ca. 17.000 medarbejdere på verdensplan.

Alfa Laval har 35 fabrikker rundt om på kloden og har salgs- og servicecentre i mere end 100 lande fordelt på alle kontinenter. 

Alfa Laval beskæftiger sig med salg, udvikling, produktion og servicering inden for separation, heat transfer og fluid handling.

Produkt-konfigurator gør globalt salg muligt 

Alfa Laval designer og udvikler varmevekslere - blandt andet varmeveksleren Alfa Laval Mikro - som virksomheden ønskede solgt, designet og konfigureret på det globale marked.

JCD A/S har lavet en specialudviklet produkt-konfigurator til netop dét formål. Konfiguratoren bruges til design og konfiguration af Alfa Laval Mikro ud fra brugerens specifikke ønsker og krav.

Med meget få inputs fra kunden genererer produkt-konfiguratoren et komplet overblik over kundens produkt, performencedata, dimensioner på produktet, beskrivelse af produktet, tegninger, brugsvejledning og ikke mindst pris. 

Dermed kan virksomheden sælge sin varmeveksler regionalt uden at være afhængig af en central salgsorganisation og de forskellige tidszoner. 

I mere end 100 lande er salget gjort nemt med produkt-konfiguratoren

At sælge produkter på tværs af lande, kontinenter, tidszoner og kulturer kan for mange virksomheder være en udfordring, når salget skal foregå regionalt men styres centralt.

Derfor er det vigtigt for Alfa Laval at have et produkt, der er nemt at bruge for de regionale salgsenheder og ikke kræver, at personalet i Aalborg er tilgængelige døgnets 24 timer, når et salg på den anden side af kloden skal gennemføres.

Produkt-konfiguratoren giver Alfa Laval et brugervenligt produkt, der har krævet minimal introduktion og oplæring af sælgerne i de mere end 100 lande, hvor Alfa Laval er repræsenteret, og hvor konfiguratoren i dag bruges. Det brugervenlige system og den minimale oplæring har sikret en langt nemmere og mere smidig proces i salget af Alfa Laval Mikro.

Alfa Lavals salgs- og servicesteder på hele kloden kan designe og tilbyde varmeveksleren globalt - helt uden hjælp eller en central salgsorganisation.

Høj brugervenlighed, nem vedligeholdelse og minimal oplæring

For Alfa Laval har det været vigtigt at have et brugervenligt værktøj, der styres og administreres fra den centrale salgsorganisation. 

Derfor har JCD gjort det muligt, at Alfa Laval selv kan vedligeholde, opdatere, tilpasse og rette for eksempel priser, beskrivelser og tekniske informationer direkte i konfiguratoren.

Produkt-konfiguratoren er udviklet i tæt samarbejde med Alfa Laval - det er kun nødvendigt med få detail informationer for at designe det helt rigtige produkt med den nødvendige dokumentation og priser i den valuta, kunden selv ønsker.

Systemet tager selv højde for omregning af enheder og kan selv informere kunden, hvis en konfiguration ikke er mulig.

Når Alfa Laval ønsker at opdatere og vedligeholde data, priser, informationer, størrelser mm. sker det hele gennem en central excel-fil, som virksomheden i forvejen bruger. Ændrer virksomheden i filen, ændres det på tværs af hele systemet og er i samme øjeblik ude hos sælgerene og brugerene af produkt-konfigurationen.

Høj sikkerhed og fuld kontrol med Azure Active Directory

Det har været vigtigt for Alfa Laval at have fuld kontrol over hvem der har adgang til konfigurationen, og hvad de enkelte brugere har adgang til af information, salgspriser, købspriser og lignende.

I samarbejde med Alfa Laval valgte JCD Azure Active Directory (Azure AD), hvilket giver den fordel, at Alfa Laval nemt kan styre rettigheder og roller på de enkelte brugere fra et centralt sted. Azure AD gør det derfor nemt at tildele rettigheder og slette adgange uden at skulle have fat i JCD.

Konfigurator nedbryder globale salgsbarrierer

Salg af produkter på tværs af tidszoner, kontinenter, sprog og kulturer er ofte forbundet med en lang række udfordringer og barrierer. 

Med en produkt-konfigurator fra JCD kan Alfa Laval forankre Alfa Laval Mikro på det globale marked med hjælp fra de lokale sælgere, der nu har et fælles værktøj. Med få inputs kan der gives detaljerede beskrivelser og priser - uden at skulle være i dialog med den centrale salgsorganisation.

Systemet opdateres og vedligeholdes løbende med de nyeste informationer, data og priser - noget Alfa Laval kan gøre fra en excel-fil. 

Med produkt-konfiguratoren har Alfa Laval fået globale muligheder - og mindre manuelt arbejde. De kan nu levere Alfa Laval Mikro til kunder globalt i et utal af konfigurationer - skræddersyet ud fra kundens krav og ønsker.

 

Vil du høre mere om de løsninger, vi har leveret?

Skriv dig op formularen og bliv kontaktet af JCDs specialister hurtigst muligt for en gennemgang af dine muligheder.

Bliv kontaktet af JCDs specialister

For at vi kan kontakte dig, er vi nødt til at gemme og behandle dine oplysninger. Du kan altid bede om indsigt i, hvilke data vi opbevarer om dig, ligesom du kan bede om at få dem slettet. Læs vores privatlivspolitik.