Mobilkamera Smartere Løsning

09. september 2022

Kan kameraet i din mobil gøre din løsning smartere?

Kameraet er et overset værktøj i digitaliseringen

Kameraet i vores smartphones er efterhånden med os over alt. I dag er kvaliteten så god, at den kan bruges til rigtig mange ting.

Tænker du kameraet ind i de digitale løsninger i din virksomhed?

Mange virksomheder har taget digitaliseringen til sig, og mange har efterhånden automatiseret og digitaliseret processer og procedurer, der tidligere var manuelle.

Tænker du kamera ind i dine løsninger? Det gør de færreste - og det er en skam. For kameraet kan nemlig bruges til meget mere end at tage gode feriebilleder. Som ekstra bonus har vi altid vores smartphone på os - den er altid inden for rækkevidde; både for dine medarbejdere og dine kunder.

I dag kan kameraet integreres i både apps og mobile websites - tænk det ind i dine løsninger, når du skal digitalisere din virksomhed.

I den her artikel giver vi inspiration til måder på, hvordan dit kamera kan bruges i dine digitale løsninger.

QR koder kan scannes af de fleste smartphones

De fleste kender dem. De er på mange tryksager og marketing materiale – og du finder dem både bag på produkter og i bybilledet. Vi tænker naturligvis på QR koder.

QR koder er en moderne fortolkning af en stregkode. QR er udviklet i Japan tilbage i 1994 og kan indeholde 2953 bytes – svarende til 4296 bogstaver. QR er først de seneste 10 år de for alvor slået igennem; og det kan vi takke vores smartphones for.

I dag har alle smartphones en stregkode-scanner og dermed også en QR scanner. De fleste styresystemer (iOS og Android) har endda indbygget en QR scanner i kameraet - som standard. Det eneste du skal gøre, er at pege på QR koden, og så vises indholdet - uden at installere apps til specifikt at læse koden, og dermed er der ingen barriere meget lav for at scanne koden.

QR koder som et værktøj i din virksomhed

QR koder ses ofte i forbindelse med marketing, hvor de bruges til at give yderligere information med; typisk på en hjemmeside.

Men QR koder kan bruges til meget mere end blot markedsføring; de kan bruges som et konkret værktøj i din forretning.

QR scannere er lige ved hånden hos dine ansatte, kunder og brugere – i form af deres smartphone. Se QR koder som en måde at gøre ting nemmere for dine brugere, dine kunder eller dig selv.

En måde at bruge QR koder professionelt på, er for eksempel i forbindelse med bestilling eller genbestilling af dine vare. Placer en QR kode på dine hyldeforkanter på lagret for hurtig genbestilling. Du kan også bruge koderne i forbindelse med infoskærme, e-learning, produktinformationer, hurtige genveje til for eksempel dit website - eller til at forbinde til virksomhedens WiFi. Det er både god service og nedsættelse af barriere for kunden.

Kameraet til brug for dokumentation

Rigtig mange virksomheder efterspørger dokumentation i deres løsninger. Her kunne kameraet være et rigtig godt værktøj.

Med dit kameraet kan du for eksempel dokumentere, at et produkt er taget fra hylden på lagret, at pakken er placeret hos kunden eller i forbindelse med en fejlbeskrivelse af et produkt.

Ved at integrere kameraet i din løsning, kan du dermed hurtigt give brugeren mulighed for at dokumentere hændelser, opgaver eller processers udførsel - ved alt fra reklamation, til dagligdags opgaver.

Kamera som dokumentscanner med OCR og machine learning

Måske har du prøvet det - men aldrig tænkt over hvordan det foregår; du tager et billede af en faktura, et dokument eller en vejledning og teksten bliver redigerbar.

Løsningen kaldes optical character recognition, forkortet OCR, og er en løsning, der kan læse tekst, ud fra for eksempel et billede, og gøre det til redigerbar tekst.

Du kunne overveje, om det ville være nyttigt i din løsning, at en bruger kan tage et billede af et vigtigt dokument, og få det gjort redigerbart.

Vil du høre mere om dine IT-muligheder?

Skriv dig op i formularen, så bliver du kontaktet af JCDs specialister hurtigst muligt.

Bliv kontaktet

For at vi kan kontakte dig, er vi nødt til at gemme og behandle dine oplysninger. Du kan altid bede om indsigt i, hvilke data vi opbevarer om dig, ligesom du kan bede om at få dem slettet. Læs vores privatlivspolitik.