It Ordbog Term Hero
It-ordbog

Zero Trust

Zero Trust, også kendt som Zero Trust Arkitektur (ZTA) eller Zero Trust Model - er en netværks- og sikkerhedsmodel, hvor filosofien er, at man ikke stoler på nogle eller noget - men arbejder med, at alt skal verificeres.

Hvad betyder Zero Trust?

Zero Trust er en tilgang, model og antagelse om, ikke at stole på nogle - eller noget - på et netværk - men at sørge for, at alt og alle verificeres til den afgang de skal have eller efterspørger. 

På dansk kan Zero Trust med andre ord oversættes til en nul-tillids-model eller en nul-tillids-arkitektur.

Historien bag Zero Trust

Historien bag Zero Trust går tilbage til 1994, hvor Stephen Paul Marsh i hans doktordispotat på University of Stirling, beskrev emnet for første gang.

Siden hen har begrebet ikke været brugt i særlig vid udstrækning, men i den senere årrække er Zero Trust blevet en model, og en tilgang til at anskue, designe og implementere sikker hed på, i sin it-infrastruktur.

Hvad ligger bag Zero Trust modellen?

Grundlæggende handler Zero Trust om at udvise en nul-tillids-politik, og dermed at få implementeret en model for, at der ikke udvises tillid til nogle eller noget, som standard. Denne nul-tillids-politik skal altså også udvises, selv om enhederne er forbundet til en godkendt netværk - som eksempelvis virksomhedens interne netværk. 

Zero Trust modellen kan bruges på hele eller dele af netværket - eller til enkelte områder og applikationer.

Brug for hjælp til Zero Trust-model?

Er du på udkig efter en stærk, stabil og pålidelig trådløs forbindelse – men er ikke interesseret i at skulle rode med firewall, indstillinger, rækkevide, system-opsætning, overvågning af sikkerheden og lignende?

Så er JCD WIFI as a Service måske noget for dig!

Læs mere om JCD WIFI as a service her
Dokumenter Digitalisering