It Ordbog Term Hero
It-ordbog

Responsivt website

Dine kunder besøger i stigende grad din hjemmeside eller webshop fra forskellige enheder – men er din hjemmeside tilpasset dem?

Hvad er et responsivt website?

Vi er online som aldrig før, og er det fra et utal af enheder; lige fra mobiltelefon, vores bærbare computer, stationære PC, tablet, TV, bil og endda vores køleskab. Enheder der sjælden har samme opløsning eller skærmstørrelse.

Det har dermed gjort det sværere end nogensinde før, at navigere i at tilpasse sit website eller webshop til en gængs størrelse. 

Et responsivt website gør det nemmere end nogensinde før, at tilpasse indholdet af din hjemmeside eller din webshop, så den skalerer til den enhed den vises på – og dermed giver den bedste brugeroplevelse for brugeren.

Hvordan laves et responsivt website?

Der er rigtig mange måder at lave og strukturere et responsivt website på.

Et responsivt website går i udgangspunktet ud på, at tilpasse dit indhold på din website eller webshop ud fra den skærm og enhed den vises på – en ofte ikke hel så nem øvelse, men der er heldigvis mange måder at gøre det på.

Der er mulighed for at skalere sidens indhold, billeder og tekst, ændre på indholdets placering – eller helt at ændre på sidens design og udseende ved at fjerne unødvendige elementer, hvis siden eksempelvis vises på en lille skærm.

Gør du brug af et CMS, som eksempelvis Umbraco CMS eller lignende løsninger har du ofte rigtig god, og let mulighed for at lave et responsivt website – for her er løsninger, hvor du specifikt kan udvælge om noget indhold ikke skal vises, hvis skærmens opløsning kommer under en vis grænse. På den måde sikrer du dig at dine brugere får det bedste ud af din løsning, og ikke henter unødvendigt tungt indhold.

Fordele ved et responsivt website eller webshop

Der er rigtig mange fordele ved at gøre sin webshop eller website responsivt.

For er du webansvarlig, ejer af en webshop eller virksomhedsejer, kender du til vigtigheden af at dine kunder så nemt og hurtigt finder hvad de leder efter – for gør de ikke det, vælger de ofte en anden løsning – og det koster på virksomhedens bundlinje i tabt omsætning.

Et responsivt website eller webshop gør det blandt andet:

  • nemt
  • hurtigt
  • brugervenligt
  • og intuitivt

 

... at finde indhold på dit website eller købe produkter fra din webshop.

 

Brug for sparring omkring dit nye website?

Hos JCD laver vi website og webshops til små og store danske virksomheder – og vi vil også rigtig gerne hjælpe dig!

Alle vores løsninger har mulighed for at tilpasse sig de enheder brugeren ser dem fra – og det giver den absolut bedste brugeroplevelse.

Kontakt os allerede i dag for en gratis og uforpligtende snak om din nye website eller webshop!

Få en uforpligtende snak
Dokumenter Digitalisering