It Ordbog Term Hero
It-ordbog

Navision ERP

Navision er oprindeligt et dansk-udviklet økonomistyringsystem, opfundet af tre ingeniørstuderende tilbage i 1980'erne. I dag er det en del af Microsoft.

Hvad er Navision?

Navision er oprindeligt udviklet i 1984 af de tre danske ingeniører, Jesper Balser, Peter Bang og Torben Wind - med det formål at udvikle og sælge et dansk økonomisystem og ERP-løsning. Deres fælles selskab havde navnet PC&C ApS. Den første version havde navnet PC Plus, og var en enkeltbrugerløsning uden forbindelse til andre maskiner, databaser eller lignende.

I 2000 blev virksomheden, Navision A/S børsnoteret og samtidigt fusioneret med konkurrenten, Damgaard Data – og blev til den fælles løsning NavisionDamgaard. To år senere i 2002 blev virksomheden solgt til Microsoft. Det gav bedre mulighed for et stærkere samarbejde med Microsofts andre produkter - herunder blandt andet Office-pakken.

I 2007 ændrede Navision navn til Dynamics NAV. Navnet Navision blev samtidig bare en version i Microsoft Dynamics-universet, sammen med løsningerne AX, XAL og C5.

I 2018 ændrende Microsoft igen navnet, denne gang fra Dynamics NAV til Dynamics 365 Business Central – den første cloud-baserede ERP-løsning fra Microsoft. 

Microsoft Dynamics 365 Business Central er i dag et af verdens mest udbredte ERP-systemer med over 1 millioner brugere på verdensplan.

I dag hedder Navision / NAV, Dynamics 365 Business Central

Navision/NAV/BC er blandt verdens mest udbredte ERP-systemer - med en historie der strækker sig tilbage til midt 1980.

Navision / NAV har siden 2018 heddet Dynamics 365 Business Central, og det mere end 30 årrige navn, Navision / NAV udgik.

Heldigvis bygger Business Central på mange principper, opbygning og struktur som Navision / NAV. Og er du tidligere brugere af netop NAV, vil du hurtigt kunne  genoptage arbejdet i Business Central.

Dynamics 365 Business Central 

Microsoft Dynamics 365 Business Central har en lang række fordele, funktioner og løsninger som moderne virksomheder ønsker – og det har da heller aldrig været nemmere at arbejde online med et ERP-system, som med Business Central. Business Central kræver ingen lokal installation på din virksomheds eget netværk, som tidligere versioner af Navision / NAV – og du kan nu tilgå dine regnskabsdata, uanset hvor du befinder dig – og fra næsten alle enheder; mobil, tablet eller computer.

Dynamics 365 Business Central er et online ERP-system, med en fast lav månedlig abonnementsydelse, hvor du kan tilkøbe og tilføje apps – præcis som du kender det fra så mange andre løsninger. Business Central giver dig et stærkt, moderne og fleksibelt ERP-system, der kan vokse med din forretning og nye behov.

Lad os hjælpe dig med Business Central

JCD A/S har siden 1991 hjulpet danske og udenlandske virksomheder med Microsoft ERP-løsninger. Vi opsætter, udvikler, designer og supporterer i dag nogle af Danmarks største regnskabsløsninger i både Dynamics NAV og Business Central.

Skal vi tage en snak om din eksisterende NAV-løsning – eller om Business Central?

Kontakt os for en uforpligtende snak
Dokumenter Digitalisering