It Ordbog Term Hero
It-ordbog

ESDH

ESDH står for Elektronisk sags- og dokumenthåndtering og dækker i dag over det væld af it- og softwareløsninger, der kan håndtere sags- og dokumenthåndtering. ESDH er traditionelt set brugt meget i den offentlige sektor i forbindelse med digitaliseringen af dokumenter, sager og projekter.

Hvad er ESDH?

ESDH står for Elektronisk sags og dokumenthåndtering og er et begreb, der er opstået i den offentlige sektor, der har haft et stort behov for at optimere processerne omkring digital sags- og dokumenthåndtering.

ESDH dækker dermed over alle de it- og softwareløsninger, der kan håndtere sager og dokumenter - typisk til brug i journalisering i det offentlige eller gemme vigtige dokumenter på en kunde i det private.

 

Hvad er fordelene ved ESDH?

Der er en lang række fordele ved at gøre brug af elektronisk sags- og dokumenthåndtering - både for offentlige og private virksomheder og organisationer.

Det offentlige gemmer typisk dokumenter, sager og andre vigtige filer på en borger eller på en sag, hvilket giver et effektivt og klart overblik over hvilke dokumenter der hører til hvilke borgere.

Med et elektronisk sags- og dokumenthåndterings system, sikrer du dig, at de rigtige filer og dokumenter er gemt på det rette projekt, den rette kunde eller den rette borger. Dermed gør ESDH det nemt at finde vigtige informationer på tværs af enheder, ansatte, afdelinger og projekter.

ESDH til din virksomhed eller oganisation

Skal vi også hjælpe din virksomhed?

Kontakt os i dag
Dokumenter Digitalisering

ESDH system

Der findes i dag mange gode ESDH-systemer på markedet - nogle online, andre der er installeret lokalet hos virksomheden.

Fælles for de fleste af dem er, at de overholder de lovkrav, der stilles på området, under arkivloven, forældelsesloven, persondataloven, forvaltningsloven, bogføringsloven mfl.

Mange virksomheder kan drage fordel af, at deres ESDH-system integreres til deres omkringliggende systemer, fx SharePoint, Office 365 eller Microsoft 365.