It Ordbog Term Hero
It-ordbog

BI

BI, eller Business Intelligence, er i stigende grad blevet et vigtigt værktøj i mange virksomheder. Vi brugder det, for at forstå, tolke og blive klogere på vores data.

Hvad er BI?

BI står for Business Intelligence og omhandler grundlæggende en bearbejdelse af virksomhedens rå forretnings-data til en mere forstålig, brugbar og informativ data – der eksempelvis kan bruges til at træffe beslutninger på baggrund af.

Vi producerer store mængder data som aldrig før – og vi har endeløse muligheder for at tracke, måle, veje og spore på alt hvad virksomheden beskæftiger sig med. Disse mængder rå data kræver en naturlig bearbejdelse og transformation for at være brugbare til at træffe beslutninger ud fra. Det er her Business Intelligence kommer ind i billedet.

For at arbejde med business intelligence kræver det, at du har et centralt system der formår at hente data fra forskellige platforme, enheder og datakilder – og efterfølgende kunne berige, transformere og bearbejde disse data til brugbare informationer.

 

Hvad er fordelene ved BI?

Der er rigtig mange fordele ved BI, hvis din virksomhed producerer store mængder af data.

Blandt de åbenlyse fordele ved BI er naturligvis den, at BI formår at give dig det fornødne overblik og indsigt i dine data – så du kan træffe de fornødne beslutninger.

BI er på mange områder et ideel værktøj til at sammenligne data, og gøre dem brugbare. Business intelligence bruges i dag inden for en lang række områder, men typisk inden for eksempelvis økonomi, produktion og kunder.

 

Blandt fordelene ved at gøre brug af BI er:

  • Overblik over jeres data
  • BI giver grobund for en datadrevet forretningsudvikling
  • Bedre mulighed for at optimere jeres processer
  • Bedre mulighed for at opdage og se nye strategiske muligheder
  • Bedre mulighed for effektivisering gennem overblik og bedre forståelse

har du brug for indsigt og overblik over dine data?

Hos JCD A/S har vi i over 30 år hjulpet små og store danske virksomheder med at få overblik og indsigt i deres data – alt lige fra webshops til ERP og regnskabsdata.

Skal vi også hjælpe dig?

Hvad kan vi gøre for dig?
Dokumenter Digitalisering

Software til BI

Der findes en lang række gode værktøjer og software-løsninger der kan hjælpe med business intelligence.

Af løsninger til at hjælpe med din BI er blandt andet SAP Business Intelligence, MicroStrategy, Sisens – og ikke mindst Microsoft Power BI.

Her hos JCD A/S anbefaler vi Microsoft Power BI, da løsningen er nem at arbejde med, og har et godt samspil mellem Microsoft øvrige produkter og datakilder – og dermed understøtter en lang række af de værktøjer og systemer de fleste danske virksomheder allerede gør brug af.